skip to Main Content

2η Συνάντηση για τη 14η Γενική Συνέλευση της ΚΕΚ (16-19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011)

Από 16 μέχρι 19 Ιουνίου 2011 πραγματοποιήθηκε στο Cartigny της Γενεύης (Ελβετία) η Β’ Συνάντηση της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής της Συνελεύσεως  των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (ΚΕΚ/CEC).

Η Επιτροπή που έχει ως στόχο της τη διοργάνωση της 14ης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΚ το 2013 και η οποία θα έχει ως περιεχόμενό της την αναθεώρηση του Καταστατικού της ΚΕΚ, αποτελείται από 10 μέλη, 5 ex officio και 5 εκλεγμένα από την Κεντρική Επιτροπή το Σεπτέμβριο του 2010 στο Soesterberg της Ολλανδίας.

Εκ μέρους των Ορθοδόξων Εκκλησιών-Μελών εξελέγη και συμμετέσχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Ιγνάτιος Σωτηριάδης, συνεργάτης της Αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην ΕΕ, ο οποίος υπήρξε και μέλος της Προπαρασκευαστικής Επιτροπής της ΚΕΚ για τη διοργάνωση της 13ης Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2008 στη Λυών της Γαλλίας.

Στη Συνάντηση του Cartigny συμμετείχαν η κ. Nan Braunschweiger, από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, η κ. Beate Fagerli, από την Εκκλησία της Νορβηγίας, ο προσωρινός Γενικός Γραμματέας της ΚΕΚ Πρωτοπρεσβύτερος Καθηγητής κ. Viorel Ionita, ο Αιδεσιμολ. κ. Peter Kollmar, από την Ευαγγελική-Λουθηρανική Εκκλησία του Braunschweig Γερμανίας, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΚ, ο Δρ Klaus Rieth, από την Ευαγγελική-Λουθηρανική Εκκλησία της Βυρτεμβέργης, και οι Σύμβουλοι της Ομάδας Αναθεώρησης της ΚΕΚ, κ. Charlotte Kuffer, από την Προτεσταντική Εκκλησία της Γενεύης και Δρ Charles Reed, από την Εκκλησία της Αγγλίας.

Εκ μέρους του υπηρεσιακού προσωπικού της ΚΕΚ παρέστησαν και εξυπηρέτησαν τη συνάντηση οι Γραμματείς κκ. Sandrine Sardano και Lucette ten Hoeve.

Τη συνάντηση συντόνισε o Αιδεσιμ. Δρ Leslie Nathaniel, της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ενώ συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τους τρεις διαφορετικούς υποψήφιους τόπους διεξαγωγής της επόμενης Συνέλευσης, με τις οικονομικές απαιτήσεις της, με τον αριθμό των εκπροσώπων των Εκκλησιών-Μελών, με τον διορισμό του/της Γραμματέως της Συνέλευσης, το θεματικό της τίτλο και  τις επ’ αυτών παρατηρήσεις του Προεδρείου της ΚΕΚ, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην πρόσφατη σύγκλησή του στην Κρήτη (27-30.4.2011).

Η Β’ Προπαρασκευαστική Επιτροπή ενημερώθηκε ενδελεχώς από το Δρα Charles Reed για τις επί διετίαν συζητήσεις της Ομάδας Αναθεώρησης της ΚΕΚ, η οποία και προτείνει τα προς συζήτησιν θέματα προς την Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης του 2013 και, κατόπιν συζητήσεως, τοποθετήθηκε πάνω σ’ αυτά με προτάσεις που θα υποβληθούν στην Κεντρική Επιτροπή της ΚΕΚ τον προσεχή Σεπτέμβριο στην Πράγα.

Πηγή: Αντιπροσωπεία Εκκλησίας Ελλάδος στην Ε.Ε

kek 2011.jpg

Back To Top