skip to Main Content

Ιερατική Σύναξη Μητροπόλεως Κωνσταντίας (9 Μαΐου 2011)

Μέσα στα πλαίσια των εορτασμών του Αγίου Επιφανίου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίας της Κύπρου του Μεγάλου, του προστάτου και εφόρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου πραγματοποιήθηκε Σύναξη των κληρικών της Μητροπόλεως το απόγευμα της Δευτέρας 9 Μαΐου 2011 στον αρχαίο Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι.  Της Σύναξης προηγήθηκε η ακολουθία του Εσπερινού, κατά τον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ.  Ο Σεβασμιώτατος κατόπιν προσκλήσεως του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου ήταν ο ομιλητής κατά την Ιερατική Σύναξη και θα συμμετάσχει και στις υπόλοιπες λατρευτικές εκδηλώσεις για τη μνήμη του Αγίου Επιφανίου (12 Μαΐου).

Ο Πανιερώτατος καλωσορίζοντας τον Σεβασμιώτατο και παρουσιάζοντάς τον ενώπιον των κληρικών της Μητροπόλεως, τόνισε ότι είναι Μητροπολίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και μάλιστα ανήκει στη χορεία των λογίων Ιεραρχών της Πρωτόθρονης Εκκλησίας με πλούσιο συγγραφικό έργο.

Ο Σεβασμιώτατος λαμβάνοντας το λόγο, αφού ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο για την πρόσκληση να βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Μητρόπολή του, σημείωσε τους παλαιούς δεσμούς φιλίας που υπάρχουν μεταξύ τους και την αμοιβαία εκτίμηση και αλληλοσεβασμό.  Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε την ομιλία του προς τους κληρικούς με θέμα: «Εξομολόγηση και Ιεροί Κανόνες».

IMG_7405.JPG

IMG_7441.JPG

IMG_7438.JPG

IMG_7409.JPG

Back To Top