skip to Main Content

ΣΥΝΑΞΗ ΚΑΤΗΧΗΤΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ (2010)

Το απόγευμα της Τρίτης 28 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου σύναξη των κατηχητών και των στελεχών των πνευματικών δραστηριοτήτων της Μητροπόλεως.

          Στη σύναξη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος τέλεσε αγιασμό για την έναρξη της νέας κατηχητικής περιόδου.  Στη συνέχεια ο Πανιερώτατος μίλησε στους ιερείς – υπευθύνους των κατηχητικών συνάξεων των ενοριών και στους συνεργάτες τους κατηχητές, για το έργο της κατήχησης στο σύγχρονο κόσμο.  Τόνισε ιδιαίτερα ότι το έργο της κατήχησης σήμερα πρέπει να λαμβάνει τα μηνύματα των καιρών, να περιλαμβάνει όλο το φάσμα των προβληματισμών και δυσκολιών που συναντούν οι άνθρωποι σήμερα και ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, στους οποίους στηρίζονται οι ελπίδες και οι προσδοκίες της κοινωνίας μας.  Η κατήχηση δεν πρέπει να αρκείται στην απλή μετάδοση του ευαγγελικού και πατερικού λόγου, αλλά να λαμβάνει και την προφητική της διάσταση.  Να γίνεται δηλαδή λόγος παρηγορίας των ανθρώπων, λόγος αφύπνισης και σωστού προσανατολισμού.

          Τέλος, ο Πανιερώτατος ενημέρωσε τους ιερείς και κατηχητές για το επικείμενο σπουδαίο και μεγάλο γεγονός της «1ης Διεθνούς Εκθέσεως Βιβλίου Αμμοχώστου», το οποίο διοργανώνει η Μητρόπολή μας. Η έκθεση θα αρχίσει στις 31 Οκτωβρίου και θα τελειώσει στις 7 Νοεμβρίου 2010.

Η Διεθνής αυτή Έκθεση θα είναι αφιερωμένη στα πενηντάχρονα της Κυπριακής Δημοκρατίας και κατά τον τρόπο αυτό συμβάλλει και η δική μας Μητρόπολη στις εορταστικές εκδηλώσεις της Πολιτείας για το εξαιρετικό γεγονός αυτό του Κυπριακού λαού. Η έκθεση θα τελεί υπό την αιγίδα, του Εξοχοτάτου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.  Κατά τον τρόπο αυτό η έκθεση θα τελεί υπό την αιγίδα των δύο κορυφαίων θεσμών της πατρίδας μας, της Εκκλησίας και της Πολιτείας.

Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αρκετές εκδηλώσεις όπως διαλέξεις, ομιλίες, προβολές, ημερίδες και παρουσιάσεις νέων βιβλίων, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και επισκέψεις μαθητών Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.

          Μετά το πέρας της σύναξης ο Πανιερώτατος παρέθεσε δείπνο προς όλους τους παρευρισκομένους στην Ιερά Μητρόπολη.

Back To Top