skip to Main Content

Συνεχόμενες συνεδρίες της Συνόδου προς μελέτην και ψήφισην του Νέου Καταστατικού της Εκκλησίας της Κύπρου

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κύπρου άρχισε στις 29 Σεπτεμβρίου και συνεχίζει τις εργασίες της στις 30 του ιδίου μηνός καθώς και στις 2 Οκτωβρίου για την κατ’ άρθρο μελέτη του Νέου Καταστατικού της Εκκλησίας Κύπρου. Κατά τη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου διεξάγονται εποικοδομητικές συζητήσεις για τα διάφορα θέματα, τα οποία περιέχονται στο σχέδιο του Νέου Καταστατικού και απασχολούν την Εκκλησία. 

Μέχρι τώρα έχει διαφανεί ότι το σχέδιο του Νέου Καταστατικού είναι εναρμονισμένο με τους ιερούς κανόνες των τοπικών και οικουμενικών Συνόδων και ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής. Αυτό θα διευκολύνει την Εκκλησία για την επιτυχή και καρποφόρα άσκηση της σωτηριώδους και ποιμαντικής αποστολής της μέσα στην κοινωνία.

Θα χρειασθούν βεβαίως και άλλες συνεδρίες της  Ιεράς Συνόδου για να μπορέσει να διεξέλθει το σύνολο των άρθρων του προτεινομένου σχεδίου του Καταστατικού της Εκκλησίας. Υπενθυμίζεται ότι το κείμενο του σχεδίου αυτού επεξεργάστηκε μετά από πολλές και έντονες συναντήσεις και συζητήσεις η προς τούτο συσταθείσα υπό της Ιεράς Συνόδου Επιτροπή. Στην Επιτροπή μετέχουν ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, Πρόεδρος, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας Βασίλειος, ο πρώην Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αλέκος Μαρκίδης, οι ελλογιμώτατοι καθηγητές Κωνσταντίνος Πιτσάκης, Καθηγητής Ιστορίας Δικαίου της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Γεώργιος Πουλής, Καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Θεόδωρος Γιάγκου, Καθηγητής Κανονικού Δικαίου Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο Πρεσβύτερος Χρυσόστομος Νάσσης, Λέκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 

DSC_7280.jpg

Back To Top