skip to Main Content

Για 3η συνεχόμενη χρονιά Θεοφάνεια στην κατεχόμενη Αμμόχωστο

Για τρίτη συνεχή χρονιά εκατοντάδες πιστοί φτάνουν στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για να παρακολουθήσουν την θεία λειτουργία των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Εξορινού. 

Παύλος Ιακώβου, Επικεφαλής Πρωτοβουλίας “Αμμόχωστος η Πόλη μας”
Η ιστορία γράφεται με ανθρώπους, εμείς δεν πρόκειται να κοιτάμε την πατρίδα μας από μακριά θα είμαστε μπροστά για να ανοίγουμε δρόμο στο διαχωρισμό, να απλώνουμε το χέρι στη συμφιλίωση, να αφουγκραζόμαστε τον ανθρώπινο πόνο..

Ξύπνησαν μνήμες και συναισθήματα για τους Αμμοχωστιανούς, εδώ στην παραλία Γλώσσα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο όπου έγινε η κατάδυση του τιμίου σταυρού και ο καθαγιασμός των υδάτων. 

Πολλοί ήταν και φέτος οι τολμηροί που αψηφώντας το κρύο βούτηξαν στα παγωμένα, καταγάλανα νερά της Αμμοχώστου. 

Ανάμεσά τους και ένα 10χρονο αγόρι που επιασε πρώτο τον Τίμιο Σταυρό. 

Αβέρωφ Νεοφύτου, Πρόεδρος ΔΗΣΥ
Ένα είναι το όραμά μας, να ξαναζήσουμε σε μια ελεύθερη και επανενωμένη πατρίδα, ένας τόπος μεγάλος για να χωρέσει όλους τους κύπριους, και μια θάλασσα για όλους με ανοιχτούς ορίζοντες με μεγάλες προοπτικές και μεγάλες ελπίδες για τον λαό μας. 

Σταύρος Μαλάς, Υποψήφιος Πρόεδρος
«Αυτή η ιστορική πόλη στην οποία έχω γεννηθεί, είναι το σύμβολο του αγώνα μας για ελευθερία, είναι το σύμβολο του αγώνα μας για επανένωση της χώρας μας. Βρίσκομαι σήμερα εδώ για να ενώσω την φωνή μου μαζί με τις χιλιάδες συμπολίτες μας, που άοκνα εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανή την ελπίδα, την ελπίδα της επιστροφής».

Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς
Να δώσουμε το μήνυμα της ελπίδας και της επιμονής ότι θέλουμε να είμαστε εδώ υπό συνθήκες ελευθερίας, το ότι ερχόμαστε εδώ δεν είναι η λύση για εμάς, αλλά ερχόμαστε να προσευχηθούμε για την λύση που ποθούμε.

43 χρόνια μετά.. και τα συναισθήματα ανάμεικτα…

Λευκά περιστέρια απελευθερώθηκαν στον ουρανό, ως μήνυμα ειρήνης και με την ελπίδα να` ρθουν καλύτερες μέρες και να φυσήξει ο αέρας της ελευθερίας

Back To Top