skip to Main Content

Τιμητική εκδήλωση στον γιατρό του Παραλιμνίου Δρ. Τάκη Πελεκάνο

Σε μια σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του σωματείου της Ελληνικής Χριστιανικής αδελφότης Νέων (ΕΧΑΝ) Παραλιμνίου, το πρωί της Κυριακής 26 Νοεμβρίου 2017, τιμήθηκε το πολιό μέλος του σωματείου, ο ”γιατρός του Παραλιμνίου” όπως έχει εδραιωθεί στη συνείδηση τού κόσμου Δρ. Τάκης Πελεκάνος, ο οποίος υπηρέτησε την τοπική και Κυπριακή κοινωνία ως πρόεδρος της Ανόρθωσης, θρονικός Επίτροπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, βουλευτής κ.α με κορυφαίο σταθμό την θητεία του ως υπουργός υγείας. 

Ο Τάκης Πελεκάνος ανέλαβε το 1970 την προεδρία του Σωματείου της Ανόρθωσης, την οποία διατήρησε έως το 1982, καθώς αποδέχτηκε διορισμό στη θέση του Υπουργού Υγείας. Κατείχε το αξίωμα του Υπουργού μέχρι το 1988. Διατήρησε, επίσης, βουλευτική έδρα από το 1976 ως το 1981, όπου κατείχε την Προεδρία της Επιτροπής Υγείας.

Η εκδήλωση άρχισε με την απαγγελία ενός ποιήματος προς το τιμώμενο πρόσωπο από τον κο. Τάκη Ζουβάνη. Ακολούθως ο πρόεδρος της ΕΧΑΝ κ. Χρίστος Γιωργαλλας αναφέρθηκε στο σκεπτικό της απόφασης και σκιαγράφησε εν συντομία την προσωπικότητα του κ. Πελεκάνου, τη δράση του ως μέλος της ΕΧΑΝ αλλά και την προσφορά του στην γενέτειρα του και την επαρχία ευρύτερα.

Την τιμητική πλακέτα στον τιμώμενο επέδωσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, ο οποίος του ευχήθηκε υγεία και διαύγεια πνεύματος ούτως ώστε να συνεχίζει να προσφέρει τις πολύτιμες γνώσεις του προς όλους.

Τέλος τον λόγο έλαβε ο τιμώμενος κ. Τάκης Πελεκάνος, ο οποίος ευφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε όλους για την τιμή αυτή προς το πρόσωπο του.

Back To Top