skip to Main Content

Χειροτονήθηκε πρεσβύτερος ο Αρχιδιάκονος της Εκκλησίας Κύπρου (17-9-2017)

Στον κατάμεστο Ιερό ναό Της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2017, η εις πρεσβύτερον χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Εκκλησίας της Κύπρου, π. Κυπριανού Κουντούρη, Διευθυντή της Θεολογικής Σχολής Εκκλησίας Κύπρου, ο οποίος διηκόνησε την Εκκλησία από το βαθμό του Διακόνου για 26 συναπτά έτη.

Του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προέστη η Α.Μ. ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, έξαρχος του Παναγίου Τάφου εν Κύπρω, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ. Νεκτάριος. Έλαβαν επίσης μέρος αρκετοί κληρικοί της Αρχιεπισκοπικής περιφέρειας και από το εξωτερικό, ο πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Κωνσταντίας Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς και οι Διάκονοι Επιφάνιος και Νικόλαος.

Το παρόν τους έδωσαν ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Συλλούρης, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης κ. Ιωνάς Νικολάου, ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, η Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής κα Βελουδία Σιδέρη-Παπαδοπούλου, αρκετοί ακαδημαικοί κ.α, φίλοι και γνωστοί του νεοχειροτονηθέντος.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος προχείρισε τον π. Κυπριανό σε Πρωτοπρεσβύτερο.

Ευχόμαστε στον π. Κυπριανό δύναμη πολλή και ενίσχυση από το Θεό, ώστε να ανταποκριθεί στα υψηλά πνευματικά και άλλα καθήκοντα που του αναθέτει η Εκκλησία της Κύπρου.

φώτο Πέτρος Σολωμού/Εξαρχία Παναγίου Τάφου εν Κύπρω (πατήστε για περισσότερες φωτογραφίες)

Back To Top