skip to Main Content

Μνημόσυνα πεσόντων Μανδριτών Αμμοχώστου (27-8-2017)

Την Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, τελέστηκε στο εξωκλήσι του Αγίου Μάμα στο Παραλιμνι Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προισταμένου του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από τον Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως Πρωτ. Χρίστο Βούργια, τον Πρεσβ. Ανδρέα Παπαμιχαήλ και τους Διακόνους Επιφάνιο Παπαντωνίου και Νικόλαο Παπαντωνίου.

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Έντιμος Υπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος εκφώνησε και τον επιμνημόσυνο λόγο.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, ο κοινοτάρχης Μανδρών κ. Χαράλαμπος Μοσφίλης, ο πρόεδρος του Σωματείου Άγιος Μάμας Μανδρών Αμμοχώστου κ. Σωτήρης Χαραλάμπους, ο βουλευτης ΔΗΣΥ Αμμοχώστου κ. Ονούφριος Κουλλάς, η Δήμαρχος Ακανθούς Ελένη Χατζημιχαήλ και αρκετοί πιστοί, κυρίως εκτοπισθέντες κάτοικοι της κοινότητας.

Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος (μπορείτε να το ακούσετε) αναφέρθηκε εκτενώς στα μηνύματα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής και στον σημερινό αντίκτυπο των προβλημάτων που ταλανίζουν την πατρίδα μας και τον κόσμο ευρύτερα.

Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε το ιερό μνημόσυνο ενώ ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο τιμής και μνήμης των πεσόντων της κοινότητας το οποίο έχει ανεγερθεί τα τελευταία χρόνια στο προαύλιο του ιερού εξωκλησίου του Αγίου Μάμαντος στο Παραλίμνι.

Back To Top