skip to Main Content

Εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ματρώνας της Αομμάτου (21-5-2017)

Την έκτη Κυριακή από το Πάσχα (Του Τυφλού), έχει ορίσει η Εκκλησία να διαβάζεται η Ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στο θαύμα της ιάσεως του εκ γενετής Τυφλού από τον Ιησού Χριστό.
Την ημέρα αυτή στον ενοριακό ναό Αγίας Βάρβαρας Συνοικισμού Παραλιμνίου, εορτάζεται εκ μεταθέσεως η μνήμη της Οσίας μητρός ημών Ματρώνας της εκ Ρωσσίας της αομάτου, επ ονόματι της οποίας είναι αφιερωμένο το παρεκλήσι που βρίσκεται στο νότιο κλίτος του ναού.

Φέτος η εορτή συνέπεσε και με την μνήμη των αγίων ενδόξων ισαποστόλων και θεοστέπτων βασιλέων Κωνσταντίνου και Ελένης (21 Μαΐου)

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, πλαισιούμενου από τους εφημερίους του ναού Οικονόμο Φιλήμωνα Ηροδότου, Πρεσβ Βαρνάβα Συμεώνοφ, Πρεσβ. Ανδρέα Παπαμιχαήλ και τους Διακόνους της Μητροπόλεως Επιφάνιο Παπαντωνίου και Νικόλαο Παπαντωνίου.

Πριν την απόλυση τελέστηκε το ετήσιο μνημόσυνο πάντων των ηρωικώς αγωνισαμένων και πεσόντων και των υπό των Τούρκων αναιρεθέντων εν λιμώ και δίψει κατά την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Στο τέλος, η Εκκλησιαστική Επιτροπή του ναού ως έκφραση ευχαριστίας προς την Υπεραγορά ΜΕΤΡΟ η οποία βρίσκεται δίπλα από το ναό) για τη συνεχή στήριξη και προσφορά τους στο φιλανθρωπικό έργο της ενορίας, απένειμε προς την Διευθύντρια της Υπεραγοράς μια εικόνα της Αγίας Ματρώνας.

φωτο Μάριος Ανδρέου.

Back To Top