skip to Main Content

Παγκόσμια Διάσκεψη Ειρήνης Al-Azhar (Κάιρο Αίγυπτος 25-28 Απριλίου 2017)

Παρουσία της Α.Θ.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ Βαρθολομαίου, ξεκίνησε την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017 η «Παγκόσμια Διάσκεψη Ειρήνης που διοργανώνει το Πανεπιστήμιου Azhar» της Αιγύπτου, υπό την αιγίδα του Μεγάλου Ιμάμη Δρ Ahmed Al-Tayeb, Sheikh του Al-Azhar Al-Sharif στην παρουσία της μουσουλμανικής κοινότητας καθώς επίσης και σειράς θρησκευτικών ηγετών από όλο τον κόσμο. Το Συνέδριο θα κλείσει με ομιλία του η Αυτού Αγιότητα, ο Πάπας της Ρώμης κ. Φραγκίσκος.

Οι ομιλητές επικεντρώθηκαν στο λόγο τους για την ανάγκη προώθησης της ανοχής και της συνύπαρξης των εννοιών και του αγώνα κατά του εξτρεμισμού και τη διάλυση των πηγών της τρομοκρατίας.

Τις προηγούμενες ημέρες προηγήθηκαν εργασίες προετοιμασίας της Διεθνούς Διάσκεψης καθώς και επισκέψεις των συμμετεχόντων στην Αγγλικανική Ευαγγελική και Κοπτική Εκκλησία. 

Στην Διάσκεψη λαμβάνει μέρος και ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Π.Σ.Ε. Τον Πανιερώτατο συνοδεύει ο Γραμματέας της Μητροπόλεως κ. Ανδρέας Φλοκκάς.

Back To Top