skip to Main Content

Το Παραλίμνι εορτάζει τον πολιούχο του Άγιο Γεώργιο (Απρίλιος 2017)

Με κάθε επισημότητα το Παραλίμνι γιορτάζει τη μνήμη του πολιούχου και προστάτου Αγίου του, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Γεωργίου στο κέντρο της πόλης.

Οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου Γεωργίου, ξεκίνησαν την Τετάρτη της Διακαινησίμου 19 Απριλίου 2017, με την καλλιτεχνική εκδήλωση ‘‘Το παναήρι του Άη Γιωρκού’’. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασιλείου και ήταν αφιερωμένη στην συμπλήρωση 10 ετών από την ανασύσταση της Ιεράς μας Μητροπόλεως (2007-2017).

Την παραμονή της εορτής, Σαββάτο 22 Απριλίου 2017, τελέστηκε ο Μέγας πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του επιχώριου Μητροπολίτου κ. Βασιλείου. Παρέστησαν επίσης ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, βουλευτές Αμμοχώστου, εκπρόσωποι των Σωμάτων ασφαλείας, ενώ ο ναός και το προαύλιο ήταν κατάμεστα από πιστούς κάθε ηλικίας. Πριν το τέλος της εσπερινής ακολουθίας, η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΑΝΕΜΟΕΣΣΑ” του Μητροπολιτικού Ναού, έψαλλε τα Εγκώμια προς τον στερρό και γενναίο αθλητή Γεώργιο τον Τροπαιοφόρο.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των λειψάνων του Αγίου, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Την ιερά εικόνα μετέφεραν πρόσκοποι του 291ου Συστήματος Αεροπροσκόπων. Κατά τη διάρκεια της λιτανείας παιάνιζε η φιλαρμονική της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου ενώ  άγημα του Στρατού απέδωσε τιμές. Μετά την Λιτανεία ο κ.Κυριάκος Λοιζίδης τραγούδησε το τραγούδι του Άη Γιώρκη.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Κυριακή του Θωμά 23 Απριλίου 2017, τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Εκ του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου

Φωτογραφίες Χάρης Χατζηιορδάνης

 

Back To Top