skip to Main Content

Ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών στην αρχαία μονή της Αγίας Νάπας (3-3-2017)

Σε κλίμα κατάνυξης, τελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 3 Μαρτίου 2017, η ακολουθία των Α’ Χαιρετισμών στην αρχαία μονή της Αγίας Νάπας, που βρίσκεται στην καρδιά (σ.σ στο κέντρο) του ομώνυμου Δήμου της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου.

Της ακολουθίας χοροστάτησε ο επιχώριος Μητροπολίτης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο οποίος και ανέγνωσε εμμελώς ενώπιον της ιεράς εικόνος της Αγίας Νάπας (πιστό αντίγραφο της αρχαίας εικόνας), το πρώτο τμήμα του Ακαθίστου Ύμνου προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Ο Πανιερώτατος, ο οποίος έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια να τελεί την πρώτη ακολουθία των Χαιρετισμών στην ιστορική αυτή Μονή, εξέφρασε την ευχή η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι προστάτης και βοηθός για όλο τον πιστό λαό του Θεού και ιδιαιτέρα για πατρίδα μας που δοκιμάζεται έντονα αυτή την περίοδο.
Αναφέρθηκε παράλληλα στην περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής την οποία διανύουμε και η οποία αποτελεί την πνευματική περίοδο που μας προετοιμάζει να γιορτάσουμε το Άγιο Πάσχα, ενώ ευχήθηκε προς όλους όπως αυτή είναι Καλή και ευλογημένη.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, προσφέρθηκε κέρασμα για όλο το εκκλησίασμα στον αύλειο χώρο του Μοναστηρίου.

Φώτο: Χάρης Χ’ Ιορδάνης

Back To Top