skip to Main Content

Σε κατανυκτικό κλίμα η ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών (9 Απριλίου 2021)

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέστηκε και σήμερα, τέταρτη Παρασκευή των Νηστειών, 9 Απριλίου 2021 η ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο και η ανάγνωση της Δ’ Στάσης των Χαιρετισμών.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραλιμνίου της ιεράς ακολουθίας, χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, ο οποίος απήγγειλε τους διατεταγμένους Οίκους ενώπιον της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Εσφαγμένης (πρόκειται για αντίτυπο της ομώνυμης εικόνας της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, που δώρισε η Μονή στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου).

Στο τέλος της ακολουθίας ο ιερατικώς προϊστάμενος Οικ. Ανδρέας Χριστοδούλου, ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την τέλεση της ιεράς ακολουθίας των Χαιρετισμών και ευχήθηκε όλοι μαζί ν’ αξιωθούμε να εορτάσουμε το Άγιο Πάσχα.  

Απευθυνόμενος προς τους εκκλησιαζομένους ο Πανιερώτατος ευχήθηκε η χάρις της Κυρίας Θεοτόκου να είναι προστασία όλων των πιστών οι οποίοι στρέφονται προς το πρόσωπό της και αιτούνται την χάρη της και να μπορέσουμε ν’ απαλλαγούμε από την πανδημία και να εορτάσουμε την λαμπροφόρο Ανάσταση του Κυρίου, όμως αρμόζει σε αυτό το ύψιστο γεγονός της Χριστιανοσύνης.

 

Back To Top