skip to Main Content

Εκοιμήθη ο φιλακόλουθος Μητροπολίτης της Καστοριάς κυρός Σεραφείμ (29-12-2020)

Τα θερμά συλλυπητήρια της τοπικής μας Εκκλησίας για την αιφνίδια εκδημία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κυρού Σεραφείμ, σήμερα 29η Δεκεμβρίου, σε ηλικία 61 ετών, εξέφρασε προς τον λαό της απορφανισμένης Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος.

Ο αείμνηστος πλέον Μητροπολίτης κυρός Σεραφείμ, ως επίσης και ο προσφάτως κοιμηθείς (15η Νοεμβρίου) μακαριστός Μητροπολίτης Λαγκαδά κυρός Ιωάννης, έχασαν τη ζωή τους, μετά από μάχη που έδωσαν με τον νέο κορονωϊό.

Σε συλλυπητήριο γράμμα του προς τον Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, ο Πανιερώτατος, αναφέρθηκε στα χαρίσματα του μακαριστού Ιεράρχη ο οποίος, υπηρέτησε με αυταπάρνηση και αφοσίωση τον λαό της Μακεδονίας, επιτελώντας πλούσιο ποιμαντικό, πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο.

Να έχουμε την ευχή τους.

____________

Ο Δήμος Παραλιμνίου και ο Δήμος Καστορίας συμμετέχοντας στο πρόγραμμα  “Ευρώπη για τους Πολίτες 2007-2013: Συναντήσεις Πολιτών και Θεματική Δικτύωση Αδελφοποιημένων Πόλεων” (Δράση 1, 2008), προχώρησαν σε  διδυμοποίηση των δύο Δήμων. Έκτοτε η συνεργασία σε δράσεις καθώς και η συμμετοχή σε πολιτιστικές δραστηριότητες είναι τακτική μεταξύ των δύο πόλεων. 

Back To Top