skip to Main Content

Ακολουθία Παρακλητικού Κανόνος προς τον προστάτη της Ιεράς Μητροπόλεως Άγιο Επιφανίο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Το απόγευμα της Πέμπτης, 14 Μαΐου 2020, εψάλλη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, ο παρακλητικός Κανών προς τον Άγιο Επιφάνιο επίσκοπο Κωνσταντίας και Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Της ακολουθίας χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, ενώ τους ύμνους απέδωσαν χορός ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως υπό τη διεύθυνση του κ. Δανιήλ Πογιατζή.

Λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, η ακολουθία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών στην παρουσία του προσωπικού του ναού, ενώ μεταδόθηκε απευθείας από τις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Πανιερώτατος ευχήθηκε «οι ικετήριες δεήσεις προς τον Σωτήρα Κύριο, την Υπεραγία Θεοτόκο και τον μεγάλο άγιο της Εκκλησίας μας Άγιο Επιφάνιο να γίνουν καταλυτικές ούτως ώστε να απαλλαγεί η πατρίδα μας και ολόκληρος ο κόσμος από την πανδημία αυτή που ταλαιπωρεί όλη αυτή την περίοδο τους ανθρώπους και μας θυμίζει ότι είμαστε αδύναμοι ενώπιον του Θεού και μόνο η δύναμη Του μπορεί να μας λυτρώσει», ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τον χορό των ιεροψαλτών.

κείμενο/φώτο Διάκονος Επιφάνιος Παπαντωνίου

 

ΠΕΜΠΤΗ ΕΣΠΕΡΑΣ 14.05.2020 ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΓΙΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ ΕΣΠΕΡΑΣ 14.05.2020 ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗΠΑΡΑΚΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΑΓΙΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣΨΑΛΛΕΙ ΧΟΡΩΔΙΑ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ – ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Δημοσιεύτηκε από Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου στις Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020

Back To Top