skip to Main Content

Εορτή Προφήτη Ηλία στον Πρωταρά

Τον ένσαρκο Άγγελο, των προφητών την κρηπί και δεύτερο Πρόδρομο της παρουσίας Χριστού, τον ένδοξο Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη, εόρτασε και φέτος ο ευσεβής λαός στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Η μνήμη του, τα τελευταία 46 χρόνια, συνδέεται με τη θλιβερή και μαύρη επέτειο της Τουρκικής εισβολής, γεγονός που προκαλεί θλίψη και πόνο, τον οποίο συναντά κανείς ζωγραφισμένο στα πρόσωπα των ανθρώπων.

Αρκετοί ήταν και φέτος οι πιστοί, παρά τις δυσχερείς καταστάσεις ένεκα της πανδημίας, άνθρωποι όλων των ηλικιών, οι οποίοι ανηφόρησαν προς το γραφικό ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στον Πρωταρά για να συμμετάσχουν στην ιερά ακολουθία, να προσκυνήσουν την ιερά εικόνα και ν’ ανάψουν ένα κερί παρακαλώντας τον άγιο να συντμήσει τον χρόνο της δοκιμασίας της πατρίδας μας.

Της εσπερινής ακολουθίας, χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος  οποίος κήρυξε το θείο λόγο με τη συμμετοχή του πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνου Κκαρά και άλλων κληρικών.

Παρέστησαν επίσης ο δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης μετά της συζύγου αυτού και ο βουλευτής Αμμοχώστου Κυριάκος Χατζηγιάννης.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Πανιερώτατος τίμησε τον κ. Δώρο Χατζηζαχαρία για την πολύτιμη συνεισφορά του στον καλλοπισμό και ευπρεπισμό του ιερού εξωκλησίου ευχόμενος υγεία και πλούσια την ευλογία του Θεού στη ζωή του και στην οικογένειά του.

Εορτή Προφήτου Ηλία στον Πρωταρά

Δημοσιεύτηκε από Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας- Αμμοχώστου στις Κυριακή, 19 Ιουλίου 2020

Back To Top