skip to Main Content

Πρωτοχρονιάτικη Θεία Λειτουργία στο Παραλίμνι

Μέσα στο πανευφρόσυνο κλίμα του Αγίου Δωδεκαημέρου, η πόλη του Παραλιμνίου στο ελεύθερο τμήμα της επαρχίας Αμμοχώστου, συμπανηγυρίζει μαζί με ολόκληρο τον Ορθόδοξο Χριστιανικό κόσμο, τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και τη μνήμη ενός εκ των μεγάλων πατέρων της Εκκλησίας, του Αγίου Βασιλείου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας της Καππαδοκίας, Ουρανοφάντορος του Μεγάλου.

Η πνευματική όμως αυτή χαρά, είναι διπλή για την τοπική εκκλησία καθώς την ημέρα αυτή άγει τα σεπτά ονομαστήριά του και ο οιακοστρόφος αυτής, Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος.

Το πρωί της Τετάρτης, 1ης Ιανουαρίου 2020, ο εορτάζων Μητροπολίτης προέστη δισαρχιερατικού συλλείτουργου στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, με τη συμμετοχή του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανασίου και κληρικών της Μητροπόλεως. Στη Θεία Λειτουργία το παρόν τους έδωσαν ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Τσιόλας, οι βουλευτές Μιχάλης Γιωργάλλας, Κυριάκος Χατζηγιάννης, Ονούφριος Κουλά και Γεώργιος Κάρουλλας, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου κ. Θεόδωρος Πυρίλλης, ο Πρόεδρος Ένωσης Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου (Ε.Ε.Κ.Α) κ. Μιχάλης Τζιόρτας, ο Ανώτερος Αστυνομός Α’ κ. Γεώργιος Οικονόμου, ο Διοικητής της 7ης ΜΚ Ταξιαρχίας Πεζικού κ. Γεώργιος Μαυρομμάτης, ο Βοηθός Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Κύπρου κ. Πανίκος Νικολή, ο Επαρχιακός Επιθεωρητής Λάρνακας-Αμμοχώστου κ. Μιχαλάκης Λοϊζίδης, ο Επιθεωρητής Θρησκευτικών κ. Γιώργος Κάκκουρας κ.α

Λόγον εορταστικόν εκφώνησε από του άμβωνος ο πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αυγουστίνος Κκαράς. Μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία του Αρχιμανδρίτη εδώ.

Μετά την επίσημη Δοξολογία για την πρώτη του έτους, κλήρος και λαός εν πομπή κατευθύνθηκαν προς το Μέγα Συνοδικό όπου τελέστηκε η τελετή κοπής της Βασιλόπιτας και εψάλλη ο πολυχρονισμός του εορτάζοντος Μητροπολίτου.  

Στην σύντομη ομιλία του ο Κωνσταντίας Βασίλειος, ευχήθηκε όπως το έτος 2020, δώσει κάθε καλό και σωτήριο σε όλο τον κόσμο και να είναι έτος λύτρωσης και της μαρτυρικής μας πατρίδας. Εξέφρασε επίσης θερμές ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη Λεμεσού και όλο τον πιστό λαό για την παρουσία τους και τον κόπο στον οποίο υπεβλήθησαν ώστε να συνεορτάζουν μαζί μας τη μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή και να τιμούν τη μνήμη του Μεγάλου Βασιλείου. 

Εκ μέρους των παρισταμένων αντιφώνησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος, εκφράζοντας θερμές ευχές προν τον εορτάζοντα Μητροπολίτη.

Μετά το πέρας των ιερών ακολουθιών ο εορτάζων Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος δέχθηκε τις ευχές του κλήρου και του λαού της επαρχίας.

Το μεσημέρι παρέθεσε επίσημο γεύμα στο οποίο παρακάθησαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου κ. Θεοδόσης Τσιόλας, Βουλευτές, Δήμαρχοι της περιοχής, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, μέλη των διαφόρων επιτροπών και ιδρυμάτων της Μητροπόλεως και άλλοι προσκεκλημένοι .

Φώτο Χάρης Χατζηιορδάνης

Η ΚΑΤΑ ΣΑΡΚΑ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ, & ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ — ΟΡΘΡΟΣ & ΠΟΛΥΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ

Δημοσιεύτηκε από Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου στις Τρίτη, 31 Δεκεμβρίου 2019

https://www.facebook.com/pg/imconstantias/photos/?tab=album&album_id=2773059386078972

Back To Top