skip to Main Content

Χειροθεσία σε Αρχιμανδρίτη του Πρωτοπρεσβυτέρου Χρυσόστομου Κωνσταντίνου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος θα λειτουργήσει και κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Δερύνειας και θα προστεί του μνημοσύνου του ήρωα Δημητράκη Χριστοδούλου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος, θα προχειρίσει σε Αρχιμανδρίτη τον σεβάσμιο εφημέριο της κοινότητας Δερύνειας Πρωτοπρεσβύτερο Χρυσόστομο Κωνσταντίνου.

Το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη είναι τιμητικό αξίωμα που αποδίδεται από τον Επίσκοπο μιας επαρχίας σε άγαμους ή χήρους κληρικούς, όπως είναι η περίπτωση του π. Χρυσοστόμου. Ο π. Χρυσόστομος χειροτονήθηκε Διάκονος την 1ην Απριλίου 1956 και Πρεσβύτερος την 20ην Οκτωβρίου 1956. Το έτος 1958 έλαβε το οφίκιο του Πνευματικού και έκτοτε διακονεί με σεμνότητα, σοβαρότητα και απαράμιλλο ήθος την Εκκλησία του Χριστού. Φέτος συμπληρώνει 63 χρόνια ευδόκιμης διακονίας και προσφοράς και για το λόγο αυτό ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αποφάσισε την τιμητική προαγωγή του στο αξίωμα του Αρχιμανδρίτη.

Το γεγονός αυτό αποτελεί χαρά και αγαλλίαση για όλη την Μητροπολιτική μας περιφέρεια, γι΄ αυτό καλούμε όσους το επιθυμούν να παραστούν στην τελετή της χειροθεσίας την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Δερύνειας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως,
31η Ιανουαρίου 2019

Back To Top