skip to Main Content

Χριστούγεννα κατάνυξης και ελπίδας στο Παραλίμνι

Ανήμερα της μεγάλης Δεσποτικής εορτής των Χριστουγέννων, τελέστηκε με ιεροπρέπεια και σε πανηγυρικό κλίμα, η Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, συνεπικουρούμενου από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Αναστάσιο Πογιατζιή και τους ιερείς του ναού.

Ο ναός ασφυκτικά γεμάτος από την αρχή της ακολουθίας, με το εκκλησίασμα να συμμετέχει σιγοψάλλοντας μαζί με τους χορούς των ιεροψαλτών, τα κατανυκτικά εκείνα και μεγάλα σε θεολογικό νόημα τροπάρια του Όρθρου που περιγράφουν και αναλύουν το ‘‘παράδοξον και ξένον μυστήριον’’ της ενανθρώπησης του Υιού και Λόγου του Θεού.

Η Γέννηση του Θεανθρώπου, κρατά ζωντανή την ελπίδα μέσα στις καρδιές του λαού μας, ότι θ’ ανατείλουν καλύτερες μέρες για το έθνος και την πατρίδα μας. Για 42 σχεδόν χρόνια ο Κυπριακός Ελληνισμός, ξέροντας ότι «πιστός ο επαγγειλάμενος» (Εβρ.10,23), αναμένει υλοποίηση της εξαγγελίας της μοναδικής εκείνης στιγμής του κόσμου «και επί γης ειρήνη» (Λουκ.2,14). Αυτή η αξία του γεγονότος της ενανθρώπησης του Χριστού, ως απολυτρωτικό μυστήριο, που ενεργείται από χρόνο σε χρόνο, από μέρα σε μέρα, μέχρι τη συντέλεια των αιώνων τονίστηκε και μέσα από το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ Χρυσοστόμου το οποίο διαβάστηκε σε όλους τους ναούς της ελεύθερης Κύπρου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία ο επιχώριος Μητροπολίτης και οι πιστοί, αντάλλαξαν εόρτιες ευχές.

Back To Top