skip to Main Content

Θεία Λειτουργία στον Τίμιο Πρόδρομο Γύψου (27-8-2017)

Άλλη μια σιωπηλή, «δίχα ψάλτη μηδέ παπά», εκκλησιά της κατεχόμενης βόρειας αίσθησης της καρδιάς μας, ξαναζωντάνεψε σήμερα το πρωί και απέκτησε και πάλι ζωή.

Μια ζωή που επίκεντρο της είχε την «όντως Ζωή», το Κοινό Ποτήριο, το κάλεσμα για την Ευχαριστιακή Σύναξη ενός ολόκληρου χωριού που επιστρέφει στην κατεχόμενη του γη, για να λειτουργήσει με τον ιερέα την συλημένη εκκλησιά του, έστω κι αν αυτή δεν διαθέτει πια τίποτε από όσα την προσδιορίζουν ως λατρευτικό χώρο.

Πλήθος εκτοπισμένων κατοίκων της Γύψου, με βαθιά συγκίνηση και με τον προσήκοντα σεβασμό, μετέβησαν στο κατεχόμενο χωριό τους και τον ναό Τιμίου Προδρόμου, με θυμιάματα, άρτους και λαμπάδες για να προσευχηθούν ευλαβικά προς τον Κύριο του Ελέους, να συντμήσει τον χρόνο της δοκιμασίας και δώσει σύντομα να επιστρέψουν στις πατρογονικές τους εστίες.

Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, στην παρουσία πλήθους των πιστών με επικεφαλής τον κοινοτάρχη της Γύψου κ. Πανίκκο Γιασουμή.

Αμέσως μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας έγινε λιτάνευση στον περίβολο του ναού.

Λουκάς Α. Παναγιώτου

 

 

Back To Top