skip to Main Content

Τελετή Έναρξης- Πρώτη διάλεξη Δ΄ Κύκλου Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου (23-10-2014)

Ένας καινούριος δυναμικός Δ΄ κύκλος διαλέξεων ξεκίνησε την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 στις 19:00, στο πλαίσιο του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στον παλαιό ναό του Αγίου Γεωργίου, με χαιρετισμό από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασίλειο, και τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητή Φυσικής κ. Κωνσταντίνο Χριστοφίδη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι φετινές δηλώσεις  συμμετοχής ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, γεγονός που καθιστά το Σαλαμίνιο Πανεπιστήμιο θεσμό πλέον για τα κοινωνικά δρώμενα της επαρχίας μας, και ανεβάζει ψηλά τον πήχη για τους ομιλητές. Ανάμεσα στο πολυπληθές κοινό, ήταν αρκετοί κληρικοί της μητροπόλεως, δημάρχοι, νυν και πρώην εκπαιδευτικοί και επιθεωρητές, και απλός κόσμος.

 Εισηγητής της εναρκτήριας διάλεξης με τίτλο «Τι πατρίδα είναι κι αυτή;» ήταν ο Πρύτανης κ. Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο οποίος προέβη σε μια διεξοδική αναδρομή αλλά περισσότερο μια  βιωματική αναφορά, για τα όσα μας προσφέρει η κοινωνία και η πατρίδα μας, με σκοπό να αναδείξει μερικές κρίσιμες αναλογίες για την κομβική περίοδο κρίσης και να προβάλει την ανάγκη επανακαθορισμού των στόχων της χώρας.

 Στο τέλος ακολούθησε γόνιμη συζήτηση, με τον ομιλητή να απαντά σε διάφορες ερωτήσεις του κοινού και να διευκρινίζει περαιτέρω ορισμένα σημεία της ομιλίας του.

Back To Top