skip to Main Content

ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 41 ΧΡΟΝΙΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΠΡΑΣΤΕΙΟ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Ξύπνησαν αναμνήσεις και ξαναζωντάνεψαν μνήμες λυτρωτικές με την τέλεση την Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015, της αναιμάκτου μυσταγωγίας, μετά από 41 χρόνια, στον ιερό ναό του αγίου Γεωργίου, της κατεχόμενης από το 1974 κοινότητας Πραστειού της επαρχίας Αμμοχώστου.

Ο ανοικοδομηθής το 1875 περικαλλής ναός, με τα φραγκοβυζαντινά τεχνοτροπικά χαρακτηριστικά και το εντυπωσιακό υψηλό και λαξευτό καμπαναριό του, «πλησθείς» και πάλιν «πνεύματος αγίου», «επισυνήγαγε επί τω αυτώ», λόγω της επικείμενης εορτής του αγίου Γεωργίου, τους διαρκορπισμένους στην προσφυγιά κατοίκους του χωριού.

Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Κκαράς, πλαισιούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Παναγή, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την κατεχόμενη κοινότητα Πραστειού.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η μνημόνευση των εορταζόντων, η ευλογία των άρτων, του οίνου και του ελαίου και στην συνέχεια τελέστηκε μνημόσυνο για όλους τους Πραστίτες που απεβίωσαν στη προσφυγιά και αναπέμφθη δέηση για την διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της κοινότητας.

Λουκάς Α. Παναγιώτου http://www.maistorcy.com

Back To Top