Γράφτηκε από τον/την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. 02/06 17:00

istato 4

Αρχιμ. Τριφύλλιος Ονησιφόρου | Ι.Α. Κύπρου


Στην τελευταία του επίγεια κατοικία οδηγήθηκε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου, ο ιερομόναχος Διονύσιος, ένα από τα δύο τελευταία μέλη -μαζί με τον νυν Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο- της παλαιάς αδελφότητας της κατεχόμενης Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα.

Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Τριμυθούντος κ. Βαρνάβα και τον νυν Καθηγούμενο της Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα Αρχιμ. κ. Ιωάννη. Εκ μέρους του «παραδελφού» του, Μητροπολίτου Κωνσταντίας κ. Βασιλείου, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε στο εξωτερικό, παρέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αρχιμ. Αυγουστίνος Κκαράς.

Έλαβαν επίσης μέρος πολλοί κληρικοί, οι οποίοι τρέφουν ευλάβεια προς τον μεταστάντα π. Διονύσιο.

Ο ιερομ. Διονύσιος ήταν πραγματικός μοναχός, που βίωνε την αρετή της ακτημοσύνης, όπως το μαρτυρούν τα λιγοστά αντικείμενα που άφησε στο ταπεινό κελλί, όπου φιλοξενούνταν επί σειρά ετών στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου του Αλαμάνου στο Πεντάκωμο.

Πολλές υπήρξαν οι πονεμένες ψυχές, διασήμων και ασήμων, που βρήκαν παρηγοριά στο πετραχήλι του μακαριστού π. Διονυσίου, ο οποίος μέχρι προ λίγων μηνών, οπότε υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο βαριάς μορφής, δεχόταν πλήθος προσκυνητών για να ακούσουν τα μεστά εμπειρίας και πνευματικότητος λόγια του.

Εκοιμήθη μακριά από τη Μονή της μετανοίας του και έφυγε από τον πρόσκαιρο αυτό βίο πριν προλάβει να δει και πάλι το αγαπημένο του μοναστήρι να λειτουργεί ελεύθερα, χωρίς την παρουσία των Τούρκων κατακτητών.

Είθε η αγάπη του προς τον Ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας Κύπρου, απόστολο Βαρνάβα, να τον αξιώσει να συναγελάζεται πλέον μαζί με τον άγιό του, ελεύθερος πια από τους δερμάτινους χιτώνες της παρούσης ζωής.

istato 1

istato 1

istato 1

istato 1

istato 1

istato 1

istato 1

istato 1

Εμφανίσεις: 305239
H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το Romfea.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
FOLLOW ROMFEA: