skip to Main Content

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ Δ’ ΚΥΚΛΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΙΟΥ (14-5-2015)

????????????????????????????????????

Έπεσε την Πέμπτη 15 Μαΐου 2015 η αυλαία του Τέταρτου Κύκλου Διαλέξεων του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου το οποίο διοργάνωσαν από κοινού η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας – Αμμοχώστου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου από 14 Οκτωβρίου 2015-15 Μαΐου 2015 και το οποίο φιλοξενήθηκε στους χώρους της Ιεράς Μητροπόλεως στο Παραλίμνι.

Η τελευταία 8η διάλεξη, που ήταν ενταγμένη στα πλαίσια των εορτασμών της μνήμης του Αγίου Επιφανίου είχε ως θέμα «Ο Άγιος Επιφάνιος Κωνσταντίας και το αυτοκέφαλο της Εκκλησίας της Κύπρου» με ομιλητή τον Καθηγητή Βυζαντινής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κ. Κώστα Ν. Κωνσταντινίδη. Λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, ο κ. Κωνσταντινίδης δεν κατέστη δυνατό να βρίσκεται παρών, παρά ταύτα απέστειλε την εισήγηση του την οποία ανέγνωσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος. Πριν την ομιλία απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Καθηγητής Αθανάσιος Γαγάτσης. Ευχαριστίες Ομοίως εξέφρασε και ο Πανιερώτατος τόσο προς το Πανεπιστήμιο Κύπρου όσο και προς τους κατοίκους της επαρχίας Αμμοχώστου οι οποίοι στήριξαν αυτό το θεσμό, συμμετέχοντας ενεργά και στις φετινές διαλέξεις.

 

Ο κ. Κωνσταντινίδης μέσα από την εισήγησή του αυτή παρουσιάσε εν συντομία τη ζωή, το έργο και τη συγγραφική παραγωγή του αγίου Επιφανίου, προβάλλοντας παράλληλα τη συμβολή που είχε η προσωπικότητά του  στην εδραίωση του χριστιανισμού στην Κύπρου και στην τελική επικύρωση του αυτοκεφάλου της Κυπριακής Εκκλησίας.

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από την ορχήστρα και τη χορωδία του Μουσικού Λυκείου Αμμοχώστου και με την επίδοση των πιστοποιητικών συμμετοχής στα μέλη του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου.

Παραθέτουμε στην συνέχεια την εισήγηση

Back To Top