skip to Main Content

Πεντηκοστήν εορτάζομεν (4-6-2017)

Με τη δέουσα λαμπρότητα και με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια εόρτασε, η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, την Κυριακή της Πεντηκοστής, τη μεγάλη τούτη γιορτή, τη γενέθλιο ημέρα της Εκκλησίας μας.

Σύμφωνα με την Ευαγγελική διήγηση, η ημέρα αυτή είναι η ημέρα κατά την οποία κάνει εμφανή την παρουσία Του το Άγιο Πνεύμα. Κατέρχεται «εν είδει πυρίνων γλωσσών» στους Μαθητές και Αποστόλους, τους φωτίζει, φλογίζει τις καρδιές τους και τις αγιάζει για να αρχίσουν δημόσια το Αποστολικό έργο του Ευαγγελισμού της Ανθρωπότητας.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον, κατάμεστο από πλήθος πιστών, Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Αναστάσιο Πογιατζή, τους ιερείς του ναού και τους Διακόνους της Μητροπόλεως

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα και σύμφωνα με το τυπικό της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ο Μέγας Εσπερινός της Γονυκλισίας και αναγνώστηκαν από τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας Βασίλειο και τους Ιερείς οι προκαθορισμένες ευχές της ημέρας.

κείμενο του Λουκά Παναγιώτου (maistorcy.blogspot.com)
φώτο Θεόδωρος Νίκας

 

ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Αυγουστίνος, τέλεσε την Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία και τον Εσπερινό του Αγίου Πνεύματος στο εξωκλήσι της Παναγιώτισσας στον Πρωταρά.

Back To Top