skip to Main Content

Η εορτή του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι (3 Νοεμβρίου)

Με κάθε επισημότητα το Παραλίμνι, τιμά και εορτάζει τη μνήμη του πολιούχου και προστάτου της, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, επ’ ονόματι του οποίου τιμάται ο Μητροπολιτικός ναός στο κέντρο της πόλης.

Το απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του επιχώριου Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου κ. Βασιλείου, συμπαραστούμενου από τον πρωτοσύγκελλο Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνο Κκαρά και το ιερατείο του ναού αλλά και των όμορων ναών, στην παρουσία των Δημοτικών αρχών, εκπροσώπων των σωμάτων ασφαλείας και πλήθους κόσμου.  Ύμνους της εορτής απέδωσαν μαζί με τους ιεροψάλτες του ναού  ο μουσικολογιώτατος κ. Χρήστος Ψάλτης και ο υιός του Κυριάκος Ψάλτης.

Ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Μεγαλομάρτυρος και τεμαχίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, υπό τους ήχους της μπάντας του Δήμου Παραλιμνίου “Αρμονία” και με τη συνοδεία τιμητικού αγήματος του στρατού καθώς και προσκοπικών σωματείων.

Στον περίβολο του ναού, μέλη του Χ.Σ.Γ. του ναού, ετοίμασαν λοκμάδες προς πώληση, τα έσοδα των οποίων θα δοθούν για ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της ενορίας.

Ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Παρά το εργάσιμο της ημέρας, αρκετοί ήταν οι πιστοί, μεταξύ των οποίων και μαθητές που εκκλησιάστηκαν.

Προ της απολύσεως, ο Πανιερώτατος ευχήθηκε στους εορτάζοντες και όλους τους κατοίκους της πόλης, χρόνια πολλά με την ευκαιρία της εορτής του Πολιούχου και Προστάτη Αγίου του Παραλιμνίου.

Ευχήθηκε δε, αφού η σημερινή εορτή είναι συνιφασμένη να λέγετε ” Του Αγίου Γεωργίου του σπόρου”, με τις πρεσβείς του Μεγαλομάρτυρος, να σταματήσει η συνεχιζόμενη ανομβρία που πλήττει την πατρίδα μας.

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος και του τεμαχίου ιερού λειψάνου, γύρω από τον ναό.

 

Back To Top