skip to Main Content

Εκδρομή στην Κρήτη

Προσκύνημα και περιδιάβαση σε εκκλησιαστικά και άλλα μνημεία της Κρήτης, πραγματοποιεί πεντηκονταμελής ομάδα κυρίως από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου αλλά και άλλα μέρη της Κύπρου συνοδεύμενοι από τον Αρχιμ. Αυγουστίνο Κκαρά, πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

Κατά την πρώτη μέρα (Τετάρτη 25/7), επισκέφθηκαν τη Μονή Αρκαδίου η οποία απέχει μόλις 23 χιλιόμετρα από την πόλη του Ρεθύμνου και αποτελεί ένα εντυπωσιακό συγκρότημα φρουριακού τύπου στο κέντρο του οποίου δεσπόζει το Καθολικό ο κεντρικός δίκλιτος ναός αφιερωμένος στους Αγίους θεοστέπους βασιλείς και Ισαποστόλους Κωνσταντίνο και Ελένη και τη δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Εντός του κτηριακού συγκροτήματος της Μονής είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο ο οποίος αποτελεί σύμβολο ηρωισμού και θυσίας του απελευθερωτικού αγώνα των Κρητών.

Οι εκδρομείς, κατέλυσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο στην πόλη των Χανίων ενώ τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθούν μεταξύ άλλων εκκλησιαστικών και αρχαιολογικών ιστορικών μνημείων, την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής, τη γενέτειρα, το στρατηγείο και το τάφο του Ελευθέριου Βενιζέλου κ.α

Η παραλιακή πόλη της βορειοδυτικής Κρήτης παρακολουθεί και αυτή συγκλονισμένη όπως και το παγκόσμιο την ανείπωτη τραγωδία που έπληξε την Ελλάδα, τον όλεθρο και την καταστροφή που έσπειρε η πύρινη  λαίλαπα αφήνοντας πίσω της δεκάδες θύματα, υλικές ζημιές και συμμετέχει μέσα από δράσεις των τοπικών φορέων στην στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων.

Δεύτερη μέρα εκδρομής στην Κρήτη. Χανιά, Τάφοι Βενιζέλων, Προφήτης Ηλίας, Συμμαχικό νεκροταφείο, Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων, Φαράγγι Θερίσου, Στρατηγείο Βενιζέλου, Θέρισο, Ιερά Μονή Χρυσοπηγής.

Δημοσιεύτηκε από Avgoustinos Kkaras στις Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018

Τρίτη μέρα εκδρομής στην Κρήτη. Χανιά, ελεύθερη μέρα!

Δημοσιεύτηκε από Avgoustinos Kkaras στις Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018

Τέταρτη μέρα στην Κρήτη. Λίμνη Κουρνά, Αργυρούπολη, Ρέθυμνο, Ηράκλειο.

Δημοσιεύτηκε από Avgoustinos Kkaras στις Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018

Back To Top